NYPROJEKTERINGAR

Upphandling av hållbara framtidssäkra säkerhetsanläggningar kräver ett upphandlingsunderlag baserat på tidigare gjorda erfarenheter samt ingående beskrivning av önskad funktion, projektplanering och omfattning. Anledningar för ett beslut om (ny)investering i säkerhetsanläggningar kan vara en genomförd riskanalys eller en företagsgrupps fastlagda säkerhetsstandard.

 

En riskanalys är inte lämpad som upphandlingsunderlag utan måste formaliseras i lämplig form så att kraven beskrivs på ett ingående och strukturerat sätt. Som underlag görs en teknisk beskrivning för val av teknik, produktkvalitet och systemfunktion samt en administrativ föreskrift med regler för entreprenadens upphandling, ekonomistyrning, kvalitetssäkring mm.

 

Vid större komplexa upphandlingar, med många olika klassade skyddsobjekt som är geografiskt skilda, har vi ett dokumentsystem som kortar utredningscykler, effektiviserar upphandlingsdokumentationen och optimerar säkerhetslösningar samt val av produkter och system. 

 

Vi kan också upprätta systemskisser för delar eller hela säkerhetslösningar. Dessa kan med fördel användas av säkerhetsansvarig vid interna möten till att förankra, åskådliggöra och  presentera komplexa tekniska lösningar för beslutande person/ledningsgrupp.

 

SA Consulting har lång erfarenhet av tekniska kravspecifikationer och upphandlingsunderlag av hög kvalitet.

 

Kontakta SA Consulting för underlag till dina kommande säkerhetsprojekt.